FOTO: null

Bijeljina je posljednjih godina postala grad u koji se rado dolazi i ostaje u potrazi za poslom i boljim životom, kako to zna reći lokalna vlast. Ipak, neki se ne uspiju snaći. Јedan od ljudi koji se nije snašao u Semberiji je i Božo Kakuća, nekadašnji pr

Prije rata Božo Kakuća je živio u jednom selu kod Visokog. Tamo mu je imovina uništena, poslije je otišao u Crnu Goru i tamo radio kao građevinski radnik, a 2005. godine došao je u Bijeljinu. Iako je danas beskućnik, ipak ne odustaje od života u Bijeljini. Kakvu takvu utjehu bi mu uskoro trebao pružiti Centar za socijalni rad. Božo će ostvariti pravo na novčanu pomoć a najavljuje se i rješenje njegovog krova nad glavom. 

Od 2005. godine živio je u poklonjenoj kamp-kućici kod Željezničke stanice u Bijeljini, a nakon što su je počeli rušiti radi izgradnje Autobuske stanice, pomjerio se , kaže, 100 metara dalje. Kamp kućica i dalje je njegov dom, bez struje i vode. Јedini prijatelji - mače i kuja Mila.

U posljednjih nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad u Bijeljini zna za njegov slučaj, nakon prijave komšija u kakvim uslovima Božo živi. Pomogli su mu da dobije ličnu kartu koju godinama nije imao. Božo Kakuča sada postoji i formalno pravno u Bijeljini, sa adresom Šabačkih đaka 157.

U Centru su odlučili i da regulišu pravo na novčanu pomoć i kao korisniku novčane pomoći pokušaaju da mu nađu smještaj.

Dok je imao snage, Božo je radio i u Crnoj Gori kao građevinski radnik. Sad bi radio neke lakše poslove, dok još ima snage. Čistio bi i ulice ako bi nedležni imali volje da ga zaposle. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )