FOTO: null

Beogradska premijera dokumentarnog filma Denisa Bojića "Lica Lafore" biće organizovana u četvrtak, 25. maja, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Film "Lica Lafore" dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti od koje su oboljele njihove dvije kćerke. 

Sniman je na tri jezika, srpskom, engleskom i francuskom, u sedam zemalja - Republici Srpskoj, BiH, Kanadi, Belgiji, Francuskoj, Srbiji i Hrvatskoj, a jedna od lokacija je i najveća klinici za dječije bolesti na svijetu "Sik kids" u Torontu i u jednom od najvećih istraživačkih centara na svijetu. 

Akter filma je i Evropska federacija farmaceutskih kompanija. 

Film u produkciji Radio-televizije Republike Srpske premijerno je prikazan u Banjaluci 15. maja, a u realizaciji beogradske premijere 25. maja u 18.00 časova učestvuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )