FOTO: InfoBijeljina.com

Danas je na štandu Republike Srpske, u okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga u Beogradu održana promocija knjige "Akademac vizija ili /i igra" autora Srđana Lalića.

Prof. dr Cvijetin Ristanović, jedan od dva recenzenta, govoreći o knjizi, između ostalog, zaključio je da u vaspitanju omladinaca i zaštite od svih negativnih iskušenja koje nosi sa sobom ovo tzv. "moderno doba", bitna su tri stuba: porodica, vaspitno-obrazovna institucija i Crkva kao predstavnik vjere u Boga. Takođe, naveo je da je autor u svojoj knjizi njih prikazao kroz majku, profesora i Protu.

Drugi recenzent, prof. Dušanka Novaković, na samom početku svog izlaganja, istakla je da je ponosna što govori na promociji knjige svog učenika. Isto tako, pored čitanja izvoda iz njene recenzije, umjesto zaključka, rekla je da toplo preporučuje knjigu mladim naraštajima da je pročitaju, jer ona predstavlja dokaz da male stvari u zivotu cine nasu srecu. Isto tako, da na osnovu iskustava i načina na koji su se gradili temelji vannastavnih aktivnosti u Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini, konkretno kroz Studentski fudbalski klub "Akademac-UIS" i njihove borbe pronađu sebe i kreiraju svoju viziju života. 

Na kraju, autor je istakao da je današnja promocija za njega dosta emotivni trenutak koji on sa svim prisutnim želi da podijeli kroz tri vrste osjećanja.

Prvo, osjećaj sreće, jer je imao priliku da bude dio porodice Akademac od njenog osnivanja. Drugo, neki vid treme, možda grča, jer Akademac više ne igra. I treće, ponos jer je igra prerasla u viziju života što govore sadašnji profili tih momaka i vjere, jer vjeruje da će se pojaviti neka nova generacija koja će krenuti njihovim putem i započeti drugo poluvrijeme. Tada ce sigurno vizija ponovo biti igra a neispisane stranice biće popunjene njihovim iskustvima. 

Promociji su prisustvovali prvi rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Prof. dr Vojislav Maksimović, sadašnji rektorski tim prorektora, dekani Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina i Ekonomskog fakulteta Brčko sa svojim profesorima i studentima, te dekani Muzičke akademije i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici Srpskog prosvjetnog-kulturnog društva "Prosvjeta" Bijeljina, predsjednik Upravnog odbora Srpskog prosvjetnog-kulturnog društva Republike Srpske, direktori Muzeja iz Vranja i Leposavića, predsjednik Udruženja istoričara iz Niša, predsjednik istorijskog časopisa "Glas Holmije" iz Berana sa svojim kolegama, predsjednik Udruženja Vasojevića iz Vojvodine i mnogi drugi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )