FOTO: InfoBijeljina.com

Ambasador BiH u Austriji Siniša Bencun posjetio je danas Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci, te istakao značaj podrške radu institucija kulture, kao i afirmaciji domaćih umjetnika i njihovoj promociji van granica zemlje iz koje potiču.

Bencun je rekao da je jedan od načina i da se u Ambasadi BiH u Beču predstave umjetnička djela domaćih autora koji imaju veliki potencijal.
 
"Umjetnici i njihova djela su autentični ambasadori svoje zemlje, te mi je zadovoljstvo što sam u prilici da doprinesem promociji umjetnika iz Repulike Srpske i BiH u Austriji", rekao je Srni Bencun.
 
On je dodao da se značaj rada Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske ogleda i u tome što je mjesto koje okuplja domaće, ali i međunarodne umjetnike, kako savremene, tako i klasične i tradicionalne umjetnosti.
 
Direktor Muzeja savremene umjetnosti Sarita Vujković rekla je da je neophodno preduzeti sve moguće korake kako bi se potencijal domaćih umjetnika predstavio svjetskoj javnosti.
 
Ona je navela da je posjeta bila izvanredna prilika da se razgovara o budućoj zajedničkoj saradnji Ambasade BiH u Austriji i Muzeja, na obostrano zadovoljstvo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )