FOTO: null

Reprezentacije Francuske, Portugala, Holandije ostvarile su prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Francuska i Holandija su u Grupi A sa po 4:1 savladali Bugarsku i Belorusiju, dok je Švedska jedva slomila Luksemburg za 1:0.

U Grupi B Portugal je deklasirao Andoru 6:0 uz četiri gola povratnika na teren Kristijana Ronalda, Švajcarska je u posljednjem minutu stigla do 3:2 u Mađarskoj, dok su Farska iznenadila u Letoniji sa 2:0.

U derbiju večeri Belgija je ubjedljivo savladala Bosnu i Hercegovinu sa 4:0 u Grupi H, Grčka je u bratskom okršaju dobila Kipar 2:0, dok je Estonija u drugom poluvremenu slomila Gibraltar za 4:0.

Grupa A

Bugari su neočekivano poveli u Parizu već u šestom minutu. Neprezan u svom kaznenom bio je Sanja, a Aleksandrov je savladao Loris.

Međutim, već sredinom prvog poluvremena "trikolori" su preokrenuli rezultat, Kevin Gameiro i Dimitri Paje su u roku od tri minuta donijeli radost domaćim navijačima.

Krajem prvog dijela igre Grizman donosi Francuskoj dva gola prednosti, a tačku za prvu pobjedu drugim golom stavlja sjajni Gameiro.

Holandija je pogocima Kvinsija Promesa imala dva gola prednosti protiv Bjelorusije poslije pola sata igre, ali početkom drugog dijela gosti se vraćaju u igru preko Riosa.

Međutim, u narednih 20 minuta Klasen i Jansen postižu po gol i potvrđuju pobjedu Holandije za prvo mjesto na tabeli.

Prvenac je ostvarila i Švedska, uz dosta muke u Luksemburgu, golom Lustiga poslije dodavanja Berga oko pola sata pre kraja ovog naizgled lakog gostovanja.

RezultatI:

Francuska – Bugarska 4:1

Gameiro 23, 59, Paje 26, Grizman 38 – Aleksandrov 6p

Holandija – Bjelorusija 4:1

Promes 15, 31, Klasen 56, Jansen 64 – Rios 47

Luksemburg – Švedska 0:1

Lustig 58

Tabela: Holandija 4, Francuska 4, Švedska 4, Bugarska 3, Belorusija 1, Luksemburg 0

Grupa B

Ronaldo se na impresivan način vratio na teren posle nekoliko nedjelja pauze zbog povrede. U prvom nastupu za reprezentaciju od osvajanja EURO, Portugalac je postigao četiri gola.

Napadač Real Madrida je već u prva četiri minuta dva puta tresao mrežu nejake Andore, još dva je dao u drugom poluvremenu, a u međuvremenu je pogodio Kanselo.

U većem dijelu drugom poluvremena Portugal je imao dva igrača više na terenu zbog crvenih kartona gostiju, a to im je omogućilo samo još jedan gol preko Silve.

Međutim, na čelu grupe sa maksimalnim učinkom je Švajcarska. Tim sa Alpa je u meču večeri slavio u Budimpešti golom Stokera u posljednjem minutu.

Svih pet je postignuto u drugom poluvremenu, a Švajcarska je dva puta ispuštala prednost. Seferović i Rodriges su koristili proigravanja Albanaca Šaćirija i Behramija, ali je Adam Salaj vraćao domaćina u egal.

Na kraju je rezervista Valentin Stoker, dva minuta po ulasku u igru sa klupe, razočarao Budimpeštu.

U trećem meču grupe malo iznenađene su priredila Farska ostrva koja stoje rame uz rame sa Švajcarskom na čelu grupe, ispred prvaka Evrope.

Farani su slavili u Letoniji pogocima Nesteda i Edmundsona, pa poslije dva kola imaju četiri boda, a uoči meča sa Portugalom na svom terenu u ponedjeljak.

Rezultati:

Portugal – Andora 6:0

Ronaldo 2, 4, 47, 68, Kanselo 44, Silva 86

Letonija – Farska ostrva 0:2

Natestad 19, 70

Mađarska – Švajcarska 2:3

Salaj 54, 72 – Seferović 51, Rodriges 68, Stoker 90

Tabela: Švajcarska 6, Farska ostrva 4, Portugal 3, Letonija 3, Mađarska 1, Andora 0

Grupa H

Roberto Martines pronašao je dobitnu kombinaciju u Briselu. Belgija konačno liči na tim kojem mnogi predviđaju borbu za titulu prvaka svijeta u Rusiji.

"Crveni đavoli" su sa pola snage pregazili BiH i nastavili sa pobjedama u Grupi H. Belgija je slomila "Zmajeve" sredinom prvog poluvremena, Emir Spahić je autogolom u 26. minutu najavio potop svog tima.

Samo tri minuta kasnije pogodio je Eden Azar, a goste su dotukli Aldervireld i Lukaku pogocima sredinom drugog dijela igre.

Šest bodova iz dva meča ima i u prošlim kvalifikacijama očajna Grčka. Pogocima Mitroglua i Mantolasa Heleni su u prvom poluvremenu slomili komšije sa Kipra.

Estonija je očekivano nadigrala Gibraltar, očekivano ubjedljivo, ali je tek u drugom poluvremenu slomila otpor autsajdera grupe, uz dva gola Kaita.

Rezultati:

Belgija – BiH 4:0

Spahić 26ag, Azar 29, Aldervireld 60, Lukaku 79

Grčka – Kipar 2:0

Mitroglu 12, Mantolas 42

Estonija – Gibraltar 4:0

Kait 48, 70, Vasiljev 53, Mosnikov 88

Tabela: Belgija 6, Grčka 6, BiH 3, Estonija 3, Kipar 0, Gibraltar 0

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )