FOTO: null

Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker rekao je da je zapanjen načinom na koji je Novak Đoković eliminisan sa Australijan Opena.

Đoković je posle velike borbe poražen od Denisa Istomina u pet setova i prvi put od 2008. godine je jedan Gren slem završio već u drugom kolu.

Beker je odmah posle Novakovog poraza rekao da je srpski teniser igrao defanzivno protiv Uzbekistanca, a potom je dao duži intervju za „Njujork Tajms“.

„Nisam prepoznao Novaka na terenu, njegov mentalitet“, rekao je Beker.

Legendarni nemački teniser je na kraju prošle sezone završio saradnju sa Novakom, a sada je kao razlog naveo činjenicu da njegov posao nije bio toliko važno.

„Jasno je da je u drugoj polovini prošle godine imao druge prioritete. Novak je bio prvi koji je priznao to i mislim da je glavni razlog zašto sam prestao da sarađujem sa njim to što sam mislio da moj posao više nije bitan. Dok sam gledao meč, osetio sam da je pokušavao, da je igrao pet setova, četiri i po sata je bio na terenu, ali nije bilo intenziteta, želje za pobedom, nije mentalno poludeo“, istakao je Beker, „Sve vreme je bio nonšalantan, a to nije Novak kojeg ja poznajem. Radije bih ga video da lomi reket, cepa majicu ili nešto drugo, da pokaže emocije. Mislim da je bio previše miran tokom celog meča i to je bilo neobično, ne znam kakav zaključak da izvučem“.

Beker je potom istakao da Novak ne bi smeo da gubi od igrača kakav je Istomin, koji je 117. na ATP listi.

„Nije sramota izgubiti. Igrate protiv Marija, Nadala ili Vavrinke u finalu Gren slema i gubite od njih. Čak i Novak kada igra dobro može da izgubi. Ali, ne i od Denisa Istomina. Novak nije bio povređen, vodio je 2:1 u setovima. To je neobično i ne uklapa se u sliku koju ja imam o njemu“, naglasio je Beker.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )