FOTO: null

Beč - Austrijski list "Standard" ismijao je člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je u posjetu Beču došao sa četiri službena automobila, sedam članova obezbjeđenja i tri osobe čija funkcija nije identifikovana.

- Austrijske vlasti su zamoljene da goste ne podvrgavaju uobičajenim bezbjednosnim kontrolama - piše ugledni "Standard".

List je naveo da Izetbegovićevo obezbjeđenje boravi u luksuznom hotelu, te da nije jasno plaća li im on odmor vlastitim sredstvima ili iz budžeta.

Iz Izetbegovićevog kabineta juče su saopštili da se on sa suprugom nalazi na četvorodnevnom godišnjem odmoru u Austriji i da sam plaća troškove njihovog smještaja i boravka. Naveli su da navodi uglednog austrijskog lista o članovima njegovog obezbjeđenja nisu tačni, te da se radi o duplo manjem broju nego što ih obavezuju zakoni i propisi BiH.

"Standard" podsjeća da BiH preživljava zahvaljujući kreditima MMF-a i Svjetske banke i da domaće vlasti obećavaju uštede u javnom sektoru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )