FOTO: null

Potvrđena optužnica protiv Slobodana Markovića, bivšeg direktora RARS. Pokušao da usmrti Biljanu Keserović (52). Imao bijelu masku i rukavice

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Slobodana Markovića (57), bivšeg direktora Republičke agencije za razvoj srednjih i malih preduzeća (RARS), kojom se tereti za pokušaj ubistva Biljane Keserović (52), koju je brutalno pretukao drvenom palicom.

Napad se dogodio 5. decembra prošle godine u podzemnoj garaži zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Banjaluci. Motiv napada bio je novčani dug koji je Keserovićeva navodno imala prema Markoviću, što je njena porodica demantovala.

U optužnici se navodi da je Marković pod točak žrtvinog "pežoa 3008" postavio cepanicu i tako joj onemogućio da se isparkira. Ona je izašla iz vozila da ukloni "blokadu" i, kada se sagnula, Marković joj je prišao i udario je po glavi.

- Marković je bio obučen u zeleni kombinezon, nosio je zeleni kačket i preko lica je imao bijelu masku. Na rukama je imao hirurške rukavice i nosio je drvenu palicu, dugačku 73 centimetra, koju je obložio sivim najlonom. Tom palicom žrtvu je udario u glavu i kada je pala nastavio je brutalno da je udara po glavi i tijelu - navodi se u optužnici.

Pokušao je da je ugura u gepek i na zadnje sjedište, ali u tome nije uspio, jer mu je pružila otpor. Zbog toga je nastavio da je udara palicom i da joj glavom lupa o beton. Potom je kleknuo preko njenih leđa i pokušao da je uguši tako što joj je preko nosa i usta vezao komad platna. Žrtva je uspela da skine povez i počela da doziva pomoć.

Njene krike čuo je N. Č., koji je dotrčao na mjesto napada, pa je Marković krenuo da bježi prema izlazu iz garaže. Za njim su potrčali N. Č. i D. K., koji su ga sustigli ispred zgrade gdje su ga savladali i zadržali do dolaska policije. Posle hapšenja Markoviću je određen pritvor, koji je posle potvrđivanja optužnice produžen do okončanja sudskog postupka.

TEŠKE POVREDE

Biljana Keserović je u napadu zadobila teške povrede glave, i to nagnječenje mozga, prelom šestog vratnog pršljena, prelom rebara i podlive po grudnom košu, rukama i cijelom tijelu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )