FOTO: null

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić sastala se danas u svom kabinetu sa načelnikom opštine Krupa na Uni Gojkom Kličkovićem, koji je izrazio potrebu da se spomen – područje „Bašta sljezove boje“ u rodnom selu Branka Ć

S obzirom da je Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog naslijeđa Republike Srpske na području Krupe na Uni identifikovao nekoliko lokaliteta koji zaslužuju zaštitu, na današnjem sastanku je dogovoreno da se izradi zoning plan područja posebne namjene kojim bi se planski uredilo područje koje bi obuhvatilo i „Baštu sljezove boje“ i ove lokalitete.

Ministar Golić je pozdravila inicijativu načelnika opštine Krupa na Uni i rekla da će Ministarstvo, odmah nakon formalnog podnošenja inicijative od strane SO Krupa na Uni, u skladu sa članom 26. Zakona o uređenju prostora i građenju , predložiti Vladi Republike Srpske da donese posebnu odluku kojim će se ovo područje proglasiti područjem posebne namjene od republičkog značaja,  nakon čega bi  se Narodnoj  skupštini predložilo usvajanje odluke o  izradi zoning plana područja posebne namjene Republike Srpske.

Ministar Golić je rekla da će se Ministarstvo, u skladu sa svojim nadležnostima, maksimalno angažovati kako bi narodni poslanici prijedlog ove odluke razmatrali na sljedećem redovnom zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske.

Investitor izrade zoning plana područja posebne namjene Republike Srpske bila bi opština Krupa na Uni, a Ministarstvo bi bilo nosilac pripreme ovog sprovedbenog planskog akta.

Sagovornici su  na današnjem sastanku istakli da će ovakav način planskog uređenja i zaštite kulturno-istorijskog naslijeđa na području Krupe na Uni u mnogome doprinijeti razvoju ove podgrmečke opštine i  ukupnoj turističkoj ponudi Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )