FOTO: null

Dortmund/Lisabon - Da je bilo koja druga ekipa protivnik PSŽ-u, koji ima zalihu od 4:0, vjerovatno bi svi mogli tvrditi da su "sveci" već prošli u idući krug, ali pošto je to Barselona treba da sačekamo večerašnji revanš (20.45 časova).

Parižani su svakako jednom nogom u četvrtfinalu, nikada niko nije nadoknadio 0:4, ali ne treba da zaboravimo da u Barseloni igraju majstori kadri da urade nemoguće. Poslije sumraka na "Parku prinčeva" Katalonci su dobili četiri uzastopna meča, a posebno ubjedljivi bili su protiv Selte (5:0) i Leganesa (6:1) te pokazali da je kriza iza njih.

- Vjerujem da možemo proizvesti čudo - poručio je vezista Ivan Rakitić uzdajući se u činjenicu da je Barselona ove sezone u Ligi šampiona punila mreže Seltika (7:0), Borusije Menhengladbah (4:0) i Mančester Sitija (4:0).

Sa druge strane, Parižani su na pragu prve eliminacije Barselone iz trećeg pokušaja i potvrde velikih ulaganja šeika iz Katara. Trostruki osvajač Lige Evrope sa Seviljom Unaj Emeri poznat je kao veliki taktičar, ali će morati još jednom nadmudriti Luisa Enrikea kako bi to potvrdio. Oba trenera mogu računati na sve raspoložive snage pa nema sumnje da je spektakl zagarantovan.

Gledajući iz perspektive rezultata Barselone, Borusija Dortmund ima mnogo veće šanse da prođe dalje, jer mora nadoknaditi "samo" gol manjka iz prvog meča protiv Benfike (0:1). "Milioneri" su se ispromašivali u prvom meču, a večeras moraju sve da nadoknade i opravdaju rekord od 21 postignutog gola u grupnoj fazi. U odsustvu Marija Gecea i Marka Rojsa najveći teret pašće na Pjera Emerika Obamejanga.

Prvi put u karijeri šansu u Ligi šampiona mogao bi dobiti sve bolji Andrija Živković, kojeg je trener Rui Vitorija uvrstio među putnike u Dortmund. Drugi srpski fudbaler Ljubomir Fejsa propustiće meč zbog povrede.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )