FOTO: depo.ba

Bankarska službenica Radmila M. (61) iz Unikredit banke osumnjičena je da je pronevjerila 42.793 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema našim saznanjima, ona je iz svoje blagajne prvo uzela oko 30.000 KM, a da bi prikrila manjak fiktivno je novac kroz bankarsku aplikaciju prebacila na drugu blagajnu.
 
- Osim toga, kamere su je snimile kako je nakon radnog vremena došla u noćni trezor i ukrala 12.793 KM - rekao je izvor blizak istrazi.
 
Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da bankarku terete za krivično djelo "pronevjera".
 
- R.M. sumnjičimo da je u novembru 2020. godine, vršeći poslove bankara za finansijsko poslovanje u jednoj komercijalnoj banci, prvo prisvojila oko 30.000 KM na način da je podigla gotovinu i zadržala za sebe, a kroz aplikaciju bankarskog sistema isti iznos fiktivno prenijela na zaduženje druge blagajne - navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je R.M. osumnjičena da je izvan radnog vremena, iz dnevno- noćnog trezora, prisvojila položeni pazar privrednog društva od oko 12.100 KM te na taj način oštetila banku za ukupan iznos od 42.793,60 maraka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )