FOTO: null

Službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka su Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "pronevjera“ i "falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava“, protiv lica Z.S. (1975) i P.B.

Obavljajući poslove pomoćnika komercijaliste u privatnom preduzeću u Banjaluci, lice Z.S. i obavljajući poslove referenta za komercijalne poslove, u istom preduzeću P.B od marta 2010. do februara 2015. godine, protivpravno su prisvojili robu koja im je bila povjerena u radu. 

Navedena lica su robu prodavala za gotovinu, te su novac dobijen prodajom zadržali za sebe, bez evidentiranja prodaje i naplate robe u knjigovodstvu preduzeća.

U namjeri da prikriju nedostatak otuđene robe, P.B. je u poslovne dokumentacije unosio neistinite podatke, sa ciljem da knjigovodstveno poveća količinu izdatih artikala i smanji stanje zaliha istih artikala, te na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 242.414,80 KM i time počinili krivična djela "pronevjera".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )