FOTO: null

U slučaju "vrtić" u Banjaluci, kada je izujedana jednogodišnja beba u ustanovi „Tijana”, krivične prijave za vaspitačicu Jadranku Šušnjar i direktorku Jelenu Kurtinović

Kriminalistička policija podnijela je izvještaje protiv vaspitačice u banjalučkom vrtiću "Tijana" i direktorke Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u vezi sa slučajem izujedane jednogodišnje bebe u ovoj ustanovi prije nekoliko dana.

- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Banjaluka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv Banjalučanki J. Š. (57), zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nepružanja pomoći, i J. K. (37), zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nesavjesnog rada u službi - saopšteno je juče iz PU Banjaluka.

Kako smo i ranije naveli, radi se o vaspitačici Jadranki Šušnjar i direktorki Jeleni Kurtinović. U policiji su pojasnili da se Šušnjar sumnjiči da je 23. avgusta ove godine radeći kao vaspitačica u spornom vrtiću "propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestruke povrede", dok se Kurtinovićeva sumnjiči da je "kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću", što je za posledicu imalo višestruke povrede djeteta koje joj je povjereno na čuvanje.

Podsjećamo, trinaestomjesečnoj E. S. su kritičnog dana dvojica trogodišnjih blizanaca u jaslicama nanijeli više ujeda po cijelom tijelu, najviše po leđima, a bila joj je okrvavljena i ušna resica. Djevojčica je nakon bolničkog liječenja, puštena kući, a njen otac Miroslav Saradžić je ispričao da to nije prvi put da ima povrede, te da je beba bila traumatizovana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )