FOTO: null

BANjALUKA - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković video-porukom snimljenom u Njujorku obratiće se Banjalučanima sutra uveče na otvaranju Nacionalnog teniskog centra Republike Srpske

Program u parku “Mladen Stojanović” počinje u 20 časova, a specijalni gost biće Novakov otac Srđan Đoković. Otvaranju će, uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, prisustvovati najviši zvaničnici Republike Srpske i gosti iz Srbije. Centar je završen početkom jula, kada je na njemu trebalo da budu odigrani mečevi Adrija tura, koji je organizovao Novak, ali je otkazan jer su se pojedini teniseri inficirali virusom korona.

- Ponosni smo što smo priveli veliki posao kraju i što nismo odustali od izgradnje Nacionalnog teniskog centra Republike Srpske te smo u jako kratkom roku priveli sve radove kraju. Rađeno je po ATP standardima i rasvjeta ima 2.000 luksa, što je dovoljno da na terenu mogu biti igran mečevi iz masters serije. Uz poštovanje svih mjera prevencije priredićemo audio-vizuelni scenski spektakl, jer želimo pokazati da život ide dalje dok će biti puštena Novakova video poruka - izjavio je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

Ipak, centralni teren neće ponijeti ime najboljeg tenisera svijeta.

- Novak je svakako svjetska veličina i njegova inicijativa na neki način je pokrenula izgradnju ovog teniskog centra. Sa njim smo u stalnoj komunikaciji, ali trenutno nije bilo riječi o tome da koristimo njegovo ime. Imenom Nacionalni teniski centar obuhvatili smo sve koji su svoj rad utkali u jačanje ovog sporta u Republici Srpskoj - istakao je Milinović.

Prema njegovim riječima prvi meč na novom terenu biće odigran na samom otvaranju.

- Prvi na teren izaći će naši talenti i izgradnja ovog centra značajna je zbog činjenice da će najkvalitetniji teniseri iz Republike Srpske imati svoje termine za trening. Imamo velike planove, zbog trenutne situacije teško je bilo šta planirati detaljno, ali sigurno će veoma brzo doći do značajnijih mečeva. Nema sumnje da će Novak Đoković doći u Banjaluku. Njegova jasna želja postoji, ali moramo shvatiti da obaveze diktiraju njegove planove - naglasio je Milinović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )