FOTO: InfoBijeljina

Zanatsko-preduzetnička komora regije Banjaluka uputila je inicijativu Vladi Srpske da izmijeni Zakon o porezu na dohodak kojim bi se podigao prag koji definiše malog preduzetnika sa 50.000 KM na 100.000 KM.

Iz ove komore kažu da bi se povećanjem praga podstakao rast broja preduzetnika i spriječilo gašenje postojećih, kao i širenje sive ekonomije.
 
U Banjaluci je trenutno registrovano više od 25.000 samostalnih preduzetnika, dok polovinu čine mali preduzetnici.

Direktor Zanatsko-preduzetnička komore Banjaluka Vladimir Blagojević rekao je da je iznos od 50.000 KM utvrđen 2006. godine, što u praksi znači da samostalni privrednici koji ostvare prihod do ovog iznosa plaćaju porez od dva odsto, a oni koji pređu taj iznos plaćaju 10 odsto.
 
- To poskupljuje njihovo poslovanje što se na kraju održava na povećanje cijena njihovih proizvoda i usluga - rekao je Blagojević.
 
Direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske Јovan Bratić rekao je da ne bi trebalo biti problema kada je riječ o inicijativi za povećanje praga za male privrednike.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )