FOTO: null

Uhapšen Slobodan Marković, bivši direktor RARS, zbog napada na sugrađanku. Biljana K. od njega kupila stan, ali mu, navodno, nije platila

Slobodan Marković (56) iz Banjaluke, bivši direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća(RARS), uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je bejzbol palicom pretukao sugrađanku Biljanu K. (52).

Kako je "Novostima" potvrđeno u Centru javne bezbednosti Banjaluka, napad se dogodio u ponedeljak oko sedam časova u podzemnoj garaži zgrade u Ulici Svetozara Markovića, a napadač je uhapšen samo nekoliko minuta posle prijave.

- Zbog sumnje da ju je povredio, slobode je lišen S. M. (56) iz Banjaluke, dok je žena prevezena u Univerzitetski klinički centar RS na dalje lečenje. Policijski službenici obavili su uviđaj i izuzeli sve predmete i tragove, bitne za rasvetljavanje događaja - izjavila je, za "Novosti", portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Prema nezvaničnim informacijama od izvora bliskog istrazi, motiv napada je dug koji je je Biljana K. imala prema Markoviću. Ona je, navodno, od njega kupila stan u spornoj zgradi, ali mu nikada nije isplatila celokupan iznos.

Marković je, kako tvrdi naš izvor, u više navrata pokušao da naplati dug, ali nije uspeo, pa je odlučio da je napadne. U jutarnjim časovima sačekao ju je pored njenog automobila u podzemnoj garaži zgrade i kada je Biljana K. krenula na posao on je nasrnuo na nju i brutalno je izudarao bejzbol palicom. Nakon toga je pokušao da pobegne, ali je nekoliko stanara zgrade krenulo za njim, a ubrzo je došla i policija koja ga je privela.

Prema nezvaničnim informacijama, povređena žena je u rodbinskim vezama sa jednim visokim funkcionerom SNSD.

O celom slučaju je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci i napad je trenutno okvalifikovan kao teži oblik iznude.

POVREDE GLAVE

Iz UKC Banjaluka kažu da je B. K. (52) hospitalizovana u Službi za neurohirurgiju.

Prema rečima načelnice Službe za neurohirurgiju dr Vesne Ivanišević i glavnog dežurnog lekara na hirurgiji dr Zorana Aničića, pacijentkinja je primljena sa "dominantnom povredom glave, potresom mozga i povredom petog vratnog pršljena".

- Njeno stanje je trenutno stabilno, a detaljnije prognoze su još preuranjene - poručili su iz UKC Banjaluka.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )