FOTO: pixabay

BANJALUKA - Potvrđena je optužnica protiv Banjalučanke Nine Ninković (58) koja je tereti da je od 8. do 21. decembra prošle godine, u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda, pokušala da ubije radnu koleginicu S.T. tako što joj je tri puta u šoljicu sa kafom nasula sredstvo koje može prouzrokovati smrt.

Ninkovićeva je optužena da je, kao inspektor-prosvjetni savjetnik Republičkog pedagoškog zavoda, pokušala otrovati pomoćnicu direktora S.T., a koja se uspijevala spasiti tako što je osjetila sumnjiv miris kafe.
 
Ninkovićevu terete da je to prvo uradila 8. decembra i ponovo 9. decembra 2022. godine u jutarnjim satima, prije dolaska S.T. na posao.
 
"Optužena je da je, krijući se od drugih zaposlenih, ušla u kancelariju koju koristi S.T., znajući da ona svako jutro pije kafu koja joj se priprema u kafe-kuhinji Republičkog pedagoškog zavoda i poslužuje svakog jutra na radnom stolu u kancelariji, nasula joj u šoljicu sa kafom, u neutvrđenoj količini, sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijum hipohlorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje", navodi se u optužnici.
 
Međutim, S.T. kafu, dodaje se, u oba navrata nije popila zbog sumnjivog mirisa, ali sudeći po optužnici, Ninkovićeva ni tada ne odustaje.
 
"Ninkovićeva je optužena da je potom 21. decembra 2022. godine oko 7.55 iskoristila istu situaciju i okolnosti kao ranije. U namjeri da ubije S.T., ušla je u njenu kancelariju, prišla do radnog stola, nakon čega je iz džepa izvadila zelenu kesicu sa natpisom 'mravocid žoharocid', u kojoj je bio insekticid u prahu, za koji je znala da je opasan i štetan za zdravlje ljudi, čiji je hemijski sastav fipronil, materija koja je štetna za zdravlje ljudi i koja pri višestrukoj izloženosti dovodi do oštećenja organa kod ljudi", istaknuto je u optužnici.
 
Potom je sadržaj iz te kesice, kako je naglašeno, nasula u prethodno pripremljenu kafu u crvenoj šolji, za koju je znala da je pripremljena za S.T., a nalazila se na njenom kancelarijskom stolu.
 
"Kašičicom, koja je bila u šolji sa kafom, promiješala je sadržaj, da bi nedugo zatim izašla iz kancelarije vodeći računa da je niko ne primijeti", naglašeno je u optužnici.
 
Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio ju je Okružni sud u ovom gradu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )