FOTO: InfoBijeljina

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Banjaluka Darko Novković rekao je danas da je policija Okružnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv Banjalučana čiji su inicijali S.P. (38) i M.M. (28) koji se sumnjiče da su počinili krivična djela u kojima su banjalučkom privrednom društvu načinili štetu od 50.460 KM.

S.P. i M.M. su zajedno počinili tri krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

"S.P. je zatim samostalno počinio dva krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i M.M. krivično djelo falsifikovanja isprave", rekao je Novković novinarima u Banjaluci, dodavši da je izvještaj Okružnom tužilaštvu podnesen 20. maja.

S.P. se sumnjiči da je obavljajući poslove odgovornog lica firme iz Banjaluke, od 2013. do 2018. godine prekoračio granice svojih ovlašćenja i bez saglasnosti trećeg člana skupštine tog privrednog društva sačinio i potpisao više aneksa ugovora za produženje rokova za vraćanje beskamatnih pojamnica datih M.M.

Ovo lice se sumnjiči da je omogućilo M.M. da ne plaća zakup poslovnog prostora društvu iz Banjaluke, kao ni usluge knjigovodstva, čime su zajedno pričinili štetu tom privrednom društvu, kao i da je licu M.M. za navodna zastupanja prema trećim licima u ime društva isplatilo fakture u kojima nije naveden pravni posao, već navodno pravno savjetovanje ili poslovi koji uopšte nisu realizovani.

"S.P. se sumnjiči i da je iz blagajne i sa računa društva čiji je direktor, platio troškove registracije i osnivanja druga dva društva čiji je osnivač i vlasnik, te plaćao troškove ugostiteljskih usluga, iako nije imao pravo na troškove reprezentacije", navedeno je na konferenciji za novinare PU Banjaluka.

M.M. se sumnjiči da je kao suvlasnik i advokat za zastupanje trećih lica u ime privrednog društva iz Banjaluke sačinio više faktura neistinitog sadržaja za navodno pravno savjetovanje, koje je i ispostavio društvu i na osnovu kojih su mu izvršene isplate.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )