FOTO: null

KOZARSKA DUBICA – Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Banje Mlječanica Darko Banjac, nakon nepuna dva mjeseca od imenovanja na tu funkciju pokrenuo je proceduru kojom ovu zdravstvenu ustanovu planira zadužiti za 2,5 miliona maraka, saznaje CAPITAL.

U planu je da kredit, kako navodi, iskoristi u investicije. Banja bi ga vraćala narednih deset i po godina po kamatnoj stopi od maksimalno 3,6 odsto.

Predviđeno je da će ova zdravstvena ustanova po osnovu troškova obrade kredita i kamata morati da vrati još 510.000 maraka.

Kredit će biti osiguran bjanko mjenicom i hipotekom na imovinu sa kojom raspolaže  Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“.

Podsjećamo, Banjac je nedavno za CAPITAL najavio višemilionske investicije koje obuhvataju rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju novih, poput hotela, bazena, kongresne sale, teniskih terena, vještačkih jezera.

On je početkom maja na direktorskoj poziciji zamjenio Dragana Brdara koji je ušao u biznis sa načelnikom Opštine Kozarska Dubica, Radenkom Reljićem i direktorom Doma zdravlja u toj opštini Vladom Karagićem a koji je vezan za prodaju i izgradnju stanova.

Banja "Mlječanica" je u prošloj godini ostvarila dobit od nepunih 480.000 maraka, uz 2,5 miliona KM ostvarenih prihoda

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )