FOTO: null

Duh Nikoljdana i prazničnu atmosferu juče su osjetili putnici u autobusima "Autoprevoza" koje je po tradiciji darivao Sveti Nikola prigodnim poklonima uz lijepe želje za uspješnu i bolju 2017. godinu.

Tako je "Autoprevoz" nastavio da njeguje tradiciju na dan svoje krsne slave.

Naravno nikoljdanskim poklonima najviše su se obradovali najmlađi.  Oni su i najviše uživali u okićenim autobusima za čijim volanima su bili vozači u kostimu Djeda Mraza. Sa posebnom pažnjom slušali su savjete Svetog Nikole koji je govorio da moraju biti dobri i slušati roditelje.

Među prvom djecom koja su se družila sa Svetim Nikolom bila je petogodišnja Tea koja se pohvalila da je dobila puno slatkiša.

- Super je voziti se sa Svetim Nikolom i zadovoljna sam poklonima koje sam dobila ove godine - rekla je Tea.

Poručila je drugarima da budu dobri i vrijedni pa će i iduće godine dobiti puno poklona.

U vožnji je uživao i njen vršnjak David koji je stidljivo sjedio pored djeda i pregledavao slatkiše koje je dobio od Svetog Nikole.

- U čizmici sam dobio još slatkiša od kojih najviše volim krem banane - kazao je David.

Njegova sestra sedmogodišnja Atina ispričala je da se prvi put voze u autobusu sa Svetim Nikolom i pohvalila se da je ove godine dobila mnogo poklona zato što je bila dobra.

Poručila je djeci da treba da slušaju roditelje i da budu dobri.

- Onda će im Sveti Nikola i iduće godine donijeti puno  darova - kazala je Atina. 

Davidov i Atinin deda je je objasnio da je unučad poveo na  vožnju jer je time želio da im uljepša praznik Svetog Nikole.

- Čuo sam na televiziji da ima ova vožnja i ovo je jedinstvena prilika da se djeca druže sa Svetim Nikolom na ovaj način i zabave. Isto tako darivanje mališana za Nikoljdan je lijep običaj koji oni svakako treba da imaju kao jednu od lijepih uspomena na djetinjstvo - rekao je Dragan Vukoje.

U "Autoprevozu" su rekli da povodom Svetog Nikole, krsne slave ovog preduzeća već godinama organizuju besplatne vožnje na pojedinim linijama.

- Već 71 godinu prevozimo putnike i na ovaj način željeli smo da zahvalimo svim našim korisnicima. Krsnom slavom Svetim Nikolom završavamo polako poslovnu godinu sa željom da iduća bude bolja - rekli su u ovom preduzeću i dodali da su  darivali smo putnike na linijama broj 10, 17 i 13 A od 9.35 do 12 časova.

Objasnili su da su za najmlađe pripremili paketiće sa slatkišima a za malo starije kupone sa nagradama poklon bonova među kojima su i  besplatne mjesečne karte.

Nove hale

U "Autoprevozu" su povodom krsne slave preduzeća sjetili bivših kolega.

- Služen je parastos za naše radnike koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Pored toga osveštali smo i otvorili nove remontne hale - rekli su u "Autoprevozu".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )