FOTO: null

BIJELJINA - Vršilac dužnosti direktora Banje Dvorovi u Bijeljini Mile Pejčić zahvalio je danas Ministarstvu trgovine na podršci i Vladi Republike Srpske na preporuci da Ministarstvo finansija i Poreska uprava odblokiraju račun Banje koji je blokiran u avg

"Ovo je dobar signal i sada slijedi da sve definišemo u Poreskoj upravi kako bi račun bio deblokiran", rekao je Pejčić Srni. 

On ocjenjuje da je napravljeno prvih par koraka i da se ide dalje u rješavanju dugogodišnjeg problema u poslovanju Banje Dvorovi. 

Vlada Republike Srpske prihvatila je juče informaciju o molbi za pomoć Javne ustanove "Banja Dvorovi" u Bijeljini za odgađanje postupka prinudne naplate poreskih obaveza. 

Vlada je preporučila Poreskoj upravi da Banji privremeno odgodi postupak prinudne naplate svih dospjelih, a neplaćenih poreskih obaveza do kraja 2018. godine. 

Predsjednik Sindikalne organizacije Banje Dvorovi Zoran Ostojić rekao je Srni da je uz podršku Vlade Republike Srpske, kojoj su se radnici tokom 50 dana štrajka i protesta iskreno i nadali, pređen važan prvi korak u spašavanju ove ustanove od stečaja. 

On je u ime 52 radnika Banje zahvalio na pomoći i opštinskom, granskom i republičkom sindikatu koji su značajno podržali ovu dugotrajnu borbu za radnička prava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )