FOTO: InfoBijeljina

Banja Dvorovi u Bijeljini ostaje kovid bolnica do daljeg zbog nepovoljne epidemiološke situacije u gradu sa tendencijom pogoršanja, najavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije Petrović je rekao da je Dom zdravlja spreman da od ponedjeljka, 8. marta, započne vakcinaciju.
 
Petrović je istakao da se moraju sačuvati kapaciteti kovid bolnica i nazvao zdravstvene radnike herojima, a građanima je poručio da svi imaju ličnu odgovornost u borbi protiv virusa korona kao što su smanjenje kontakata i pooštrene mjere zaštite.
 
On je dodao da je zdravlje ljudi najvažnije i da je svaki sačuvani život bogatstvo društvene zajednice, te najavio pojačan inspekcijski nadzor i kontrolu ugostiteljskih objekata u pridržavanju mjera usmjerenih na sprečavanje širenja virusa korona.
 
Kontrolu će vršiti mješovite patrole komunalne policije, inspektora i policije.
 
Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije Bijeljina je uskladila sve mjere sa obavezama i preporukama Republičkog štaba, kao što su zabrana javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica i porodičnih skupova u grupama većim od 10 lica, zabrana rada fitnes centrima i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima koje je bilo dozvoljeno od 1. marta.
 
Petrović je rekao da na lokalnom nivou nema potrebe za rigoroznijim mjerama, ali da se moraju poštovati sve preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije, jer je prioritet sačuvati ljudske živote.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )