FOTO: null

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas drugi rebalans budžeta u ovoj godini koji je veći za milion KM i sada iznosi 53,4 miliona KM.

Odbornici su usvojili i odluku kojom će Grad Bijeljina biti garant Javnoj ustanovi Banja Dvorovi po kreditu koji sa kamatama iznosi 1,3 miliona KM. 

Novac je namijenjen za rekonstrukciju objekta Banje koji podrazumijeva završetak zatvorenog bazena i sanaciju krova na hotelu, kao i nabavku dijela medicinske opreme. 

Načelnik Odjeljenja za finansije Slavko Bašić rekao je u obrazloženju odbornicima da se Grad može zadužiti kao garant do 30 odsto godišnjeg prihoda, a sadašnja zaduženost Bijeljine po izdatim garancijama je 7,7 odsto. 

Odbornik SNSD-a Vaso Arsenović rekao je da treba podržati svaku aktivnost koja bi Banji Dvorovi mogla pomoći da vrati stari sjaj, uz upozorenje da se gradskim potencijalom mora bolje upravljati. 

"Ništa novo, opet kredit, preraspodjela vlasti, a u pripremi zloupotreba radnika Banje Dvorovi, jer u Banji nema domaćinskog poslovanja", ocijenio je šef Kluba odbornika SNSD-a Nedeljko Ćorić. 

On je istakao da je opozicija ipak podržala odluku o garanciji za kredit u nadi da će to pomoći firmi i njenim radnicima koji su mjesecima bili u štrajku. 

Za direktora Banje Dvorovi, koja godinama gomila gubitke, danas je imenovan Milorad Zekić, kadar SDS-a koji je do sada bio u menadžmentu gradskog preduzeća "Komunalac". 

Nakon dvomjesečnog upravljanja Banjom Dvorovi šef kabineta gradonačelnika Mile Pejčić govorio je odbornicima o mjerama kojima je, uz svesrdnu pomoć Vlade Republike Srpske i resornih ministarstvava, prekinut višemjesečni štrajk i započeti procesi za oporavak firme. 

On je rekao da postoji ozbiljna zainteresovanost kompanije iz Rusije za investiranje u Banju Dvorovi, kao jednu od pet turističkih destinacija u Srpskoj sa uslugom medicinske rehabilitacije, a za pregovore sa ovom kompanijom formirana je komisija pri Vladi Republike Srpske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )