FOTO: null

Balerine Plesnog kluba "Studio Olena" Bijeljina vratile su se nedavno sa međunarodnog takmičenjs "Open dens" u italijanskom gradu Rimini, okićene sa nekoliko medalja.

Šestogodišnja Bijeljinka Elena Kosmajac, učenica prvog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić", bila je prvoplasirana u tri kategorije – akro stilu, art densu i džezu. 

Posebno zapažen nastup imala je tokom izvođenja koreografije u art dens kategoriji u kostimu mačke, koji je ocijenjen najvišim ocjenama međunarodnih sudija. 

Tanja Dragić, učenica prvog razreda Osnovne škole u Patkovači, osvojila je drugo mjesto u kategoriji akro stil. 

Treća učesnica iz Bijeljine Sofija Topalović osvojila je peto mjesto u kategoriji "open", i to u veoma jakoj konkurenciji, što je, kažu u Plesnom klubu, izvanredan rezultat. 

One si bile jedine predstavnice BiH na ovom međunarodnom takmičenju, gdje su sudije bili i poznati koreografi i balerine iz Italije Sabrina Bosko, Ukrajinka Basta Tamara, zatim Ivana Ivanovski Ilić iz Srbije, kao i Svetlana Olena Rimac iz BiH. 

Elena, Tanja i Sofija kažu da su zadovoljne i da je važno učestvovati na ovakvim manifestacijama, ne samo radi plasmana i uspjeha, nego i sklapanja novih poznanstava, u čemu, osim trenera i koreografa, imaju i ogromnu podršku porodica. 

Koreograf ovog kluba Svetlana Olena Rimac rekla je da ovo jedan od prvih klubova koji je uspio da obezbijedi školovanje malih balerina. 

"U našem klubu deca uspešno polažu ispite niže baletske škole, zahvaljujući baletskoj školi `Dimitrije Parlić` iz Pančeva sa kojom sarađujemo", rekla je Rimac za Srnu. 

Ona navodi da "Open dens" okuplja djecu od četiri godine pa nadalje, a svoj rad zasniva na klasičnom baletu. 

"Klub se bavi i takmičarskim plesom, vrlo uspešno u kategorijama moderan balet, džez dens, i akro stil", kaže Rimac i dodaje da sa svih dosad održanih takmičenja na kojima su učestvovali ostvaruju zapažene rezultate. 

Ove godine smo uspjeli, kaže ona, da se plasiramo na tri međunarodna takmičenja u Pragu, Beču i Riminiju. 

Plesni klub "Studio Olena" radi pri Srpsko-kulturnom umjetničkom društvu "Semberija" i bijeljinskom Centru za kulturu. 

Plesni klub je krajem aprila bio organizator Plesnog festivala "Bijeljina dens open", na kojem su učestvovali plesači iz Srbije i Republike Srpske. U Klubu očekuju podršku Gradske uprave kako bi festival prerastao u međunarodni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )