FOTO: null

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović saslušan je danas u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka u slučaju u vezi s imenovanjem Nermane Hadžijahić za ambasadoricu BiH u Sloveniji.

Izetbegović je u prostorije Tužilaštva BiH došao oko 15 sati, a saslušanje je završeno oko 15 sati i 40 minuta.

Izetbegović je na sjednici Predsjedništva BiH imenovao Nermanu Hadžijahić za ambasadoricu BiH u Sloveniji i to na prijedlog predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Podsjećamo, u presretnutim razgovorima između Bakira Dautbašića i Fahrudina Radončića govorilo se o imenovanju Nermane Hadžijahić u znak zahvalnosti njenom suprugu Zijadu, uposleniku Ambasade SAD-a u Sarajevu, a koji je trebao utjecati da se obustavi istraga protiv Bakira Dautbašića i drugih,

Fahrudin Radončiću je određen jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i krivično djelo davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )