FOTO: null

Udruženje ,,Moto klub Tuzla,, uputilo je pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ministru Predragu Kurtešu sa zahtjevom za postupanjem u skladu sa zakonom u slučaju napada vandala u centru Sarajeva prošle subote na goste iz susjedne drža

Njihovo pismo u nastavku prenosimo u cjelosti.

"Zahtjevamo da se procesuiraju odgovorni za ovaj čin kao i da se MUP KS izjasni u javnosti o detaljima ovog događaja i ako nije, zašto nije, zaprimljena prijava i napravljen zapisnik na licu mjesta od strane službenika Policije?

Ovaj čin vandalizma ukoliko se ne sankcioniše i pokaže pravna država, dovodi sve nas bajkere koji putujemo po svijetu u jedan nezavidan i opasan položaj i to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera nego od istih takvih vandala, zaostalih degenerika i nacionalista na drugim stranama koji će jedva dočekati da premlate nekoga ko nosi BiH oznaku na leđima što za ovih poslijeratnih godina nikada nije bio slučaj kada su u pitanju bajkeri, a sad se desilo u samom centru našeg glavnog grada na očigled "građana".

Svi članovi moto klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, BAJKERSKI KOD u kome su svi bajkeri dio porodice i dišu kao jedan bez obzira na nacionalnost ili vjersku pripadnost družeći se od susreta do susreta u raznim gradovima i državama uživajući u vožnji, slobodnom duhu i dobroj muzici i provodu.

Najveći i dokazani humanitarci koji su uvijek spremni priskočiti u pomoć bilo kome ko je u nevolji, nisu huligani i vandali koji provociraju i traže probleme kao što to sigurno nisu ni u ovom slučaju uradili.

Iza ovog pisma trenutno stoji jedan Moto klub ali isto tako budite uvjereni da je to mišljenje svih Moto klubova i istinskih bajkera u regiji i da ukoliko se oglušite na naš zahtjev u vrlo kratkom roku ćete imati potpisanu peticiju od strane svih Moto klubova kao i na hiljade motora u protestnoj povorci u glavnom gradu.

Želimo pravnu državu i postupanje po zakonu a ne anarhiju i bezvlašće", stoji u pismu udruženja "Moto kluba Tuzla". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )