FOTO: null

Veliki broj građana Bijeljine prisustvovalo je večeras prinošenju badnjaka kojeg je osveštao Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom.

Svečanost tradicionalnog paljenja badnjaka upotpunio je na gradskom trgu i božićni vatromet.

"Neka u naše domove dođe nebeski mir i Božiji blagoslov i neka svjetlost badnjaka svijetli puteve našega hoda", poručio je vladika Hrizostom pravoslavnim vjernicima.

Vladika Hrizostom poželio je pravoslavnim vjernicima da Badnje veče dočekaju sa svojim porodicama u zdravlju i veselju, da sa radošću dočekaju praznik Hristovog rođenja i pozvao ih da "otvore svoja srca za Božija djela".

"Otvorite svoja srca i krenite u susret Bogu sa ljubavlju, a ne čekajmo ga samo da dođe. Krenimo svojom vjerom, ljubavlju ka Gospodu, da se sretnemo u radosti  praznika, jer Božić je praznik radosti i susreta sa Bogom", poručio je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom.

Vladika Hrizostom je rekao da sve dok je čovjek zatvoren za Boga, zatvoren je i za bližnjeg, dodajući da čovjek ima smisao samo u Bogu.

Večernje bogosluženje vladika Hrizostom služio je prethodno u crkvi Svetog velikomučenika Georgija, nakon čega je svečana litija prošla centralnim gradskim ulicama.

Proslava je nakon prinošenja, osveštanja i paljenja badnjaka nastavljena tradicionalnim "pijukanjem" u porti manastira Svetog Vasilija Ostroškog u centru Bijeljine.

Na Božić, vladika Hrizostom služiće svetu arhijerejsku liturgiju u 5.00 časova u Sabornom hramu Rođenje Presvete Bogorodice u Bijeljini

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )