FOTO: null

Avion Austrian Airlinesa u kojem su se nalazili guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenik ministra finansija i trezora BiH Mirsad Žuga i dva savjetnika prinudno je sletio u Washington zbog požara na

Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH, u telefonskom razgovoru potvrdio je za Klix.ba da se u avionu nalazila delegacija BiH sastavljena od pet osoba, koju su uz guvernera Centralne banke BiH, premijera Vlade FBiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH, činili i savjetnik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH za ekonomska pitanja Mehmedalija Hadžović, te savjetnik premijera Vlade FBiH Goran Miraščić, prenosi BN TV .

"Avion je poletio s aerodroma u Washingtonu i poslije 45 minuta je javljeno da se zbog tehničkih problema mora prinudno vratiti na aerodrom u Washingtonu. Poslije smo saznali da se zapalio kafe aparat. Nakon slijetanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Mi smo sat-dva čekali u autobusima, nakon čega su nas obavijestili da je avion neispravan“, kazao je Kozarić Kliksu.

Kozarić je portalu rekao da su putnici koji su sjedili bliže čuli sirenu i osjetili dim koji se pojavio u repu, gdje je navodno smješten kafe aparat, te je potvrdio da u avionu nije bio ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak koji je otputovao dan ranije.

Igor Crnadak je takođe Srni rekao da se nalazi u Luksemburgu i da je bezbjednos stigao.

"Iz Vašingtona sam juče doputovao u Luksemburg gdje ću zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem prisustvovati ručku sa ministrima inostranih poslova EU", rekao je Crnadak.

On je dodao da je i Ivanić bezbjedno doputovao.

Novinarka N1 televizije koja se nalazila u avionu kazala je svojoj medijskoj kući da niko nije povrijeđen, ali su svi u šoku.

"Brzom reakcijom avion je vraćen, a najmanje 50 vatrogasaca je odmah počelo gasiti požar. Mi smo izmješteni u hotel, a novi let zakazan nam je u ponedjeljak u 17:25 po lokalnom vremenu", kazala je novinarka N1 Ika Ferrer Gotić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )