FOTO: null

U posljednjih nekoliko godina na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara drastično su umanjene cijene obuke budućih vozača.

Udruženje autoškola regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare prije nekoliko dana konačno je postiglo dogovor o jedinstvenoj cijeni od 900 maraka za B kategoriju.

Dogovoreno je da u naredne dvije sedmice 22 autoškole, koliko ih je registrovano na ovom području, Udruženju dostave cjenovnik za svaku kategoriju obuke, kako bi se cjenovnici uporedili i uputili resornom Ministarstvu na uvid.

U Udruženju autoškola tvrde da su pojedine škole smanjujući cijenu umanjile i kvalitet obuke vozača. Cijena A kategorije od prvog januara biće 380 maraka, a cijena C1 kategorije 1.300 maraka.

U Udruženju tvrde da će jedinstvena cijena , između ostalog, podići i kvalitet obuke na viši nivo, s obzirom na to da je broj saobraćajnih nesreća u ovom dijelu RS povećan za više od 30%.

"Nas najviše zanima ta osnovna B kategorija- da cijena jednog časa bude 17 KM, a cijena jednog časa teoretske obuke bude 3 KM za B kategoriju", izjavio je za RTRS Milenko Purić predsjednik Udruženja autoškola regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare.

Na sastanku na kojem je dogovorena jedinstvena cijena od 900 maraka za B kategoriju, pojedinci su imali konkretne prijedloge za otkrivanje pojedinih škola koje imaju nižu cijenu, jer sumnjaju da će se odluka poštovati u potpunosti.

Јovo Јovanović, vlasnik autoškole predlaže: "Bilo koji kandidat u Bijeljini koji pronađe autoškolu u kojoj će imati obuku niže od 900 maraka, neka dođe u moju autoškolu imaće besplatnu obuku"!

Pantelija Mitrović vlasnik autoškole kaže: Treba svaka autoškola da ima kopiju ovjerenog cjenovnika druge škole kako bi kandidati imali uvid da je to ista cijena. Međutim, pojedine autoškole su shvatile da će po novoj cijeni ući u sistem PDV i sad to neće".

Neki od budućih vozača opredjelili su se da obuku završe u školi koja je i do sada imala cijenu od 900 maraka.

"Imala sam priliku da se vozim sa kandidatima koji su izašli iz ove škole i stvarno sam zadovoljna. Ovo mi je bio 15. čas, vozila sam po gradu i zadovoljna sam kako sve to ide", kaže polaznica časova vožnje Biljana Lazić.

Osim niže cijene obuke, Udruženje se suočava i drugim problemima , poput registracije autoškola na lica koja se uopšte ne bave obukom vozača i onda se , kažu, "lovi u mutnom".

Tražiće se i pojačana saradnja sa saobraćajnom policijom , jer sve je više nesavjesnih vozača koji ne poštuju saobraćajne propise kada saobraćajnicu koristi vozilo autoškole, odnosno budući vozači.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )