FOTO: InfoBijeljina

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da auto-put Beograd-Sarajevo simbol budućih boljih odnosa Srbije i BiH.

Komšić je u Sremskoj Rači na svečanosti početka radova na auto-putu naglasio da današnji trenutak pokazuje koliko samo malo treba povjerenja, pružene ruke i osmijeha da stvari u dvije zemlje i regiji krenu nabolje.

"Velika je čast i zadovoljstvo danas biti ovdje, a prije dvije godine izgledalo je nemoguće da se dešavaju ovakve stvari u odnosima BiH i Srbije i da se nakon više decenija krene u izgradnju velikog infrastrukturnog projekta, nečega što je sasvim normalno u razvijenom svijetu", rekao je Komšić.

On je dodao da izgradnja ove moderne saobraćajnice nije samo u korist ljudi u jednoj zemlji, već mnogo znači i za odnose među zemljama.

Komšić je zahvalio svima koji su omogućili da dođe do izgradnje ove komunikacije, te izrazio nadu da se iduće godine svi okupe sa druge strane rijeke na istoj ovakvoj svečanosti.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik DŽaferović.

Početak radova na auto-putu Beograd-Sarajevo svečano je ozvaničen deset mjeseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica saobraćajnice u koju će biti uloženo 250 miliona evra.

Prema podacima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, ovaj auto-put gradiće se u dva pravca Bijeljina-Sremska Rača /granica sa BiH/-Kuzmin dužine oko 18 kilometara i Požega-Kotroman /granica sa BiH/ dužine oko 60 kilometara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )