FOTO: Glas Srpske

PALE - Marko Trifković zvani Žižan (42) iz Pala uhapšen je juče zbog više krivičnih djela i sumnje da je umiješan u ubistvo sarajevskih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Trifkovića su uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske. Saznajemo da se on povezuje s auto-mafijom i da je za njim Sud BiH bio raspisao potragu zbog optužbi da je bio član kriminalne grupe za krađe vozila u predmetu “Volan”. Policija nije saopštila ulogu Trifkovića u likvidaciji policajaca, ali s obzirom na to da je jedan od istaknutih auto-mafijaša, istražuje se mogućnost da je zbog toga umiješan u taj zločin. Portparol SIPA Luka Miladinović potvrdio je da je na osnovu raspisane potrage uhapšena jedna osoba na Palama zbog više krivičnih djela, ali nije navodio  identitet uhapšenog.

- Uhapšeni je na kriminalističkoj obradi. Za sada ne možemo govoriti o detaljima - rekao je Miladinović.

Trifković će nakon ispitivanja biti predat u nadležnost Suda BiH. Policija je u okviru njegovog hapšenja  pretresla dvije lokacije na području Pala. Nije saopšteno da li su pronađeni dokazi protiv njega ili neki drugi nedozvoljeni predmeti. Trifković se nalazi na optužnici u predmetu “Volan”, u kome je optužena kriminalna grupa od 27 članova auto-mafije. Na teret im je stavljen organizovani kriminal i krađe automobila. Među optuženima u ovom predmetu je i Srećko Trifković, koji je takođe hapšen zbog ubistva sarajevskih policajaca. Njemu se na teret stavljalo i da je prijetio svjedocima u predmetu istrage ubistva. Srećko je hapšen i pritvoren zbog sumnje da je umiješan u likvidaciju Damira Ostojića Šijana u Banjaluci.

Osim pomenutih, za učešće ubistvu policajaca sumnjičeni su i Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek, a privođeni su i Stefan Samardžija i Srđan Sokolović, ali niko od njih nije optužen za to djelo. Samardžija je takođe povezivan i sa ubistvom Ostojića, a pušten je iz pritvora lani u septembru. Obradov je pušten iz pritvora krajem novembra prošle godine. Zbog povezivanja s ubistvom policajaca hapšen je i Slaven Dakić, kojeg sumnjiče za tešku krađu i sprečavanje dokazivanja.

Ubistvo

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje.   Na njih su kobnog dana, dok su se vozili policijskim automobilom, pucali iz automatskog oružja kradljivci vozila.  Oni su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali ukrasti “golf 6” hrvatskih registarskih oznaka. Šehović je preminuo na licu mjesta, dok je Vujinović od posljedica ranjavanja preminuo u bolnici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )