FOTO: EPA

Trostruki pobjednik Grend slam turnira i bivši prvi reket svijeta, Britanac Endi Mari predložio je promjenu rejting sistema ATP u tekućoj sezoni koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

On smatra da igrači iz objektivnih razloga neće uspjeti da zaštite prošlogodišnje bodove i da zbog toga ne treba da budu kažnjeni.

Raspored turnira nakon nastavka sezone biće izuzetno zgusnut, a teniseri će biti prinuđeni da preskaču turnire kako bi izbjegli povrede.
– Nije bezbjedno za igrače da stignu do polufinala ili finala US Opena u Njujorku, a zatim igraju na visokom nivou na šljaci u Madridu, čak i nakon što se duže vrijeme nisu takmičili. Mislim da će mnogi vrhunski igrači propustiti najveće turnire – rekao je Mari za Rojters i dodao:

– Možda bi trebalo da se razmisli o dvogodišnjem rejtingu u bliskoj budućnosti, tako da sportisti koji su prošle godine imali dobre rezultate, a sada nisu u stanju da odbrane svoje bodove, ne budu kažnjeni – prenosi Sportklub.

Novak Đoković je prvi na ATP listi sa 10.220 bodova ispred Rafaela Nadala (9.850), Dominika Tima (7.045), Rodžera Federera (6.630), Danila Medvedeva (5.890)… Sezona bi trebalo da se nastavi sredinom avgusta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )