FOTO: null

Bijeljinski Radnik je danas započeo pripreme za novu sezonu. Tim trenera Slavka Petrovića je nakon kraće pauze ponovo u pogonu, ali u dosta različitom sastavu.

Nekolicina igrača iz minule sezone u kojoj je Radnik uspio ostati u Premijer ligi, napustila je semberskog ligaša, a svakako da je najznačajnije pojačanje ova ekipa dobila na golmanskoj poziciji.

U redove Radnika stigao je iskusni Asmir Avdukić, nekadašnji reprezentativac BiH i čuvar mreže nekoliko bh. klubova.

Nema nikakve sumnje da je čelništvo Radnika na čelu sa predsjednikom Mladenom Krstajićem napravilo odličan posao dovođenjem iskusnog golmana u svoje redove, čime su rješili na kvalitetan način pitanje čuvara mreže.

U međuvremenu će se ekipa dodatno pojačati, a 1. jula sele se na Kupres. Tamo će se uigravati i raditi na fizičkoj spremi, a najvjerovatnije prvi protivnik na Kupreškoj visoravni bit će tuzlanska Sloboda, koja će također boraviti u ovom dijelu BiH.

Inače, lijepa vijest stiže za navijače Radnika, jer nakon višemjesečne sanacije terena, završeni su radovi i Radnik će od nove takmičarske sezone igrati svoje domaće utakmice na svom stadionu u Bijeljini.

Da podsjetimo, minulu proljetnu polusezonu ekipa Radnika je svoje domaće utakmice igrala u obližnjem Ugljeviku, baš kao i Mladost iz Velike Obarske, koja je ispala iz Premijer lige.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )