FOTO: null

U mjesnoj zajednici Bogutovo Selo, zaseok Mukat-Stanovići, danas je svečano puštena u saobraćaj dionica asfaltnog puta u dužini od 1350 metara.

Za asfaltiranje ove dionice, koja ima veliki značaj za poboljšanje putne komunikacije i spajanje ove mjesne zajdnice sa administrativnim centrom, iz budžeta opštine Ugljevik izdvojeno 130.000 KM.

Put je u saobraćajni promet svečano pustio  načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić u prisustvu brojnih  mještana. Načelnik je ovom prilikom podsjetio da su izgradnja saobraćajne mreže i poboljšanje putne komunikacije značajni projekati za koje se lokalna uprava zalagala u proteklom periodu. 

„ Veoma je važno da u ovoj mjesnoj zajednici obezbjedimo dobre uslove za život stanovništva. Dobrim dijelom u tome smo već uspjeli. To naravno podrazumjeva, između ostalog, i poboljšanje putne komunikacije. U predhodnom periodu imali smo velikih problema sa klizištima  zbog čega nismo mogli asfaltirati  jedan dio puta  i to smo morali ostaviti za naredni period. Moramo sačekati da  se smiri zemljište kako bi smo ovaj projekat mogli kvalitetno realizovati“- rekao je načelnik Perić.

On je napomenuo da je u predhodnom periodu u ovoj mjesnoj zajednici urađeno preko 10  kilometara asfaltnih  puteva, izgrađena  vodovodna mreža...ali je i istakao da lokalna uprava i mještani Bogutovog Sela imaju namjeru izgraditi objekat Doma kulture.

„Cilj lokalne uprave svakako je stvaranje boljih uslova za život stanovnika u ruralnim područjima. U seoskim područjima živi 75% ukupnog stanovništva opštine i naša namjera je da ih zadržimo na selu stvarajući dobre uslove za život“-rekao je Perić.

Predsjednik Mjesne zajdnice Bogutovo Selo  Dragan Lazić zahvalio se rukovodtsvu opštine Ugljevik i istakao važnost ovog puta kako za mještane ovog sela tako i za mještane susjednih mjesnij zajednica.

Lazić je podsjetio da je značaj ovog  puta veliki budući da  izalzi na magistralni put M-18.

„Novi asfaltni put će poboljšati putnu komunikaciju u ovoj mjesnoj zajednici i što je najvažnije olakšaće djeci odlazak u školu a stanovnicima odlazak do administrativnog centra opštine“-kaže Lazić.

SDS Ugljevik


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )