FOTO: Semberija info

Zahvaljujući saradnji Gradske uprave i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u Bijeljini je asfaltiran priključni dio Ulice Stefana Dečanskog u dužini od 400 metara.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbjeđuje finansijsko učešće od 30 odsto u projektima izgradnje infrastrukture u naseljima u kojima pretežno žive izbjegla i raseljena lica, dok preostali dio sredstava obezbjeđuje lokalna zajednica, a uređenje ovog dijela Ulice Stefana Dečanskog omogućeno je u okviru javnog poziva ovog ministarstva iz 2017. godine.

- U prethodne četiri godine imali smo odličnu saradnju Ministarstva i Gradske uprave, a trideset zajedno realizovanih projekata na području Bijeljine to i potvrđuje. LJudima će asfaltiranje ulica u kojim žive unaprijediti kvalitet života, jer ljeti više neće više neće biti toliko prašine, a u hladnim mjesecima blata i vode – istakao je Predrag Jović, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je da vrijednost radova iznosi 42.000 KM i istakao da će Gradska uprava uložiti više od pola miliona KM u asfaliranje ulica na ovaj način.

- Po skupštinskoj odluci učešće od 30 odsto treba da obezbjede građani, ali s obzirom na to da je riječ o naseljima koja čine izbjegla i raseljena lica koja često nisu u mogućnosti da prikupe sredstva za učešće, Ministarstvo je to učinilo umjesto njih. Na ovaj način je već nekoliko saobraćajnica asfalirano u Bijeljini, a u narednom periodu biće završeno još ulica. Vodimo računa o ljudima koji su došli na ove prostore, i nastojimo da im obezbjedimo svu potrebnu infrastrukturu – dodao je Mićić.

Boško Radić iz Savjeta MZ "Veljko Lukić" istakao je da je asfaltiranje ovog puta velika stvar za svih dvadeset porodica koje žive duž ove ulice.

- Zahvaljujemo Gradskoj upravi i Ministarstvu koji su izdvojili sredstva za realizaciju ovog projekta i na taj način značajno olakšali našu svakodnevnicu – naglasio je Radić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )