FOTO: null

Petoligaški klub iz Argentine moraće nakon 30 godina ispraviti linije svog fudbalskog terena na kojem su se gotovo na svakoj utakmici davali golovi iz kornera.

Liniers, klub iz grada Villegasa u okolini Buenos Airesa, od 1987. igra na terenu na kojem su linije iscrtane trapezoidno, a ne pravougaono. Nepravilnost je otkrivena kada su iz Argentinskog fudbalskog saveza došli u posjed satelitskih snimaka s "Google Eartha" i zaprepastili se oblikom fudbalskog terena u Liniersu te su klubu naložili da u roku od tri mjeseca iscrtaju prave linije ili im prijeti gašenje.

Iz Liniersa su kazali da su oduvijek znali da crte nisu pravilne, gostujuće ekipe su znale da domaći igrači to maksimalno koriste, ali se nikad nisu žalili.

"Teren je uvijek bio poseban, pa smo gotovo na svakoj utakmici davali golove iz kornera, što se u Argentini naziva olimpico. Ja sam čak ostajao i nakon treninga šutirati udarce iz ugla pravo na gol, a u karijeri sam ih dao preko deset. Nije stvar bila u tome da iskrivljena linija pomaže izvođaču, već je više smetala golmanima", kazao je jedan bivši igrač kluba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )