FOTO: InfoBijeljina.com

Okružni privredni sud u Bijeljini pokrenuo je prethodni stečajni postupak nad preduzećem „Aqua City“ d.o.o. Slobomir iz Bijeljine, a po prijedlogu firme „Pavgord“ iz Foče, saznaje InfoBijeljina.

Ova odluka donesena je juče, a za privremenog stečanoj upravnika imenovan je Marko Krsmanović iz Bijeljine. 

Krsmanović je dužan da odmah po prijemu rješenja o imenovanju utvrdi da li postoje razlozi i uslovi za otvaranje stečajnog postupka.

Prema rješenju Privrednog suda mjere pojedinačnog prinudnog izvršenja, a koje se pokrenute protiv dužnika se privremeno obustavljaju.

„Određuje se mjera obezbjeđenja kojom se zabranjuje dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom i novcem. Ova mjera ostaje na snazi do donošenja rješenja o otvaranju stečajnog postupka”, navedeno je u odluci suda, a u koju je InfoBijeljina imala uvid.

Navedeno je i da stečajni upravnik može preduzimati pravne radnje potrebne za nastavak poslovanja u ume stečajnog dužnika, uz uslov da te radnje ne štete dužnika, ili potencijalne stečajne povjerioce.

“Pozivaju se povjerioci da privremenom stečajnom upravnku bez odlaganja dostave koje će mjere osiguranja na predmetima imovine stečajnog dužnika oni zahtjevati. Potrebno je navesti predmet na koje se zahtjeva mjera obezbjeđenja”, piše između ostalog u pomenutom rješenju.

Ročište za utvrđivanje uslova i razloga za otvaranje stečajnog postupka zakazano je za 22. decembar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )