FOTO: null

Nesvakidašnje i neočekivane aprilske snježne padavine su danas opet zadale muke vozačima i stanovnicima nekih planinskih područja u BiH.

Tako su danas u RS zbog snijega bili neprohodni putevi od Nevesinja preko Morina prema Kalinoviku i od Istočnog Drvara prema Ribniku i FBiH.

Zbog snijega na dalekovodima i niskonaponskoj mreži u Istočnom Novom Sarajevu i Sokocu je zabilježeno više prekida isporuke električne energije, pa su mobilne ekipe nadležnih elektrodistribucija cijeli dan radile na uspostavljanju nesmetane isporuke struje potrošačima.

Zbog novih snježnih padavina je bio zaustavljen i otežan promet na nekoliko putnih pravaca u zapadnom dijelu BiH, dok se u višim područjima  saobraćalo otežano, izvijestili su juče iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Tako je na putu između Kupresa i Šipova zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase promet obustavljen na putnim pravcima između Petrovca i Oštrelja, te Glamoča i Mliništa.

Jak vjetar je stvarao nanose i dodatno otežavao saobraćaj u zapadnom dijelu BiH.

Saobraćaj je bio otežan na putnim pravcima između Bugojna, Kupresa i Livna, te Bugojna i Novog Travnika, Tuzle i Bijeljine, Uskoplja i Rame, naveli su u izvještaju iz BIHAMK-a.

Zbog niskih temperatura na nekim mjestima se pojavljivala opasna poledica, zbog čega su iz Auto-moto saveza apelovali na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna do 15. aprila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )