FOTO: null

Od početka godine na području koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojima je bilo poginulih, osam saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima i 46 sa lakšim povredama, saopšteno

Prema policijskoj statistici, najugroženija kategorija u saobraćajnim nezgodama su pješaci i vozači motornih vozila. 

Iz CJB Bijeljina upućen je apel vozačima da poštuju propise, posebno ograničenja brzine i da ne voze pod dejstvom alkohola. 

Policija navodi da je neprilagođena brzina bila dominantan uzrok u 89 odsto saobraćajnih nezgoda sa smrtnom posljedicom. 

Pješaci su pozvani da u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojni prsluk. 

Na području koji pokriva CJB Bijeljina sprovedene su pojačane aktivnostima na kontroli poštivanja odnosa vozač-pješak, pri čemu je sankcionisano 167 vozača i 36 pješaka, od toga 14 pješaka jer nisu nosili svjetloodbojni prsluk u uslovima smanjene vidljivosti. 

Tokom akcije pojačane kontrole sobraćaja u januaru evidentirana su 433 prekršaja prekoračenja brzine, od toga 425 u naselju i osam izvan naseljenog mjesta. 

S obzirom na početak drugog polugodišta u školama policija je preduzela niz aktivnosti u preventivno-represivnom dijelu s ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda u zonama škola i na trasama kretanja djece.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )