FOTO: null

RS će iduće sedmice zahvatiti tropske vrućine, kada će živa u termometru dostići 38 stepeni, zbog čega ljekari stanovnicima preporučuju da budu oprezni i da piju što više tečnosti.

Dežurni sinoptičar Hidrometeorološkog zavoda RS Milica Đorđević je istakla da će temperatura poslije vikenda nastaviti da raste, krećući se od 33 do 38 stepeni Celzijusa, a najtopliji dani biće srijeda i četvrtak.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS upozorilo je građane da u narednom periodu što manje vremena provode na otvorenom, a naročito u periodu od deset do 17 časova.

- Velike vrućine mogle bi uticati na većinu populacije, zbog čega se preporučuje boravak u zatvorenim i rashlađenim prostorijama, izbjegavanje fizičkih poslova, češće tuširanje mlakom vodom i uzimanje što više tečnosti. Treba izbjegavati alkohol i napitke sa puno kofeina i šećera. Takođe, treba jesti manje i laganije obroke, te nositi široku i svjetliju odjeću, šešire i sunčane naočare - istakli su u Ministarstvu zdravlja.

Naveli su da pojačane tegobe mogu imati hronični bolesnici sa simptomima glavobolje, razdražljivosti i iscrpljenosti. Na roditelje je apelovano da ne ostavljaju djecu samu u parkiranim vozilima i da ih zaštite od sunca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )