FOTO: null

BIJELJINA - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina apelovao je danas da pješaci i biciklisti poštuju propise o bezbjednosti u saobraćaju da bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda sa ovim ranjivim kategorijama učesnika u saobraćaju.

"Zimski period karakterističan je po većem broju saobraćajnih nezgoda sa pješacima i biciklistima, naročito u uslovima smanjene vidljivosti poslije 16.00 časova", upozorili su iz CJB. 

U saobraćajnim nezgodama na području koje je u operatinoj nadležnosti CJB Bijeljina od januara do kraja septembra poginula su četiri pješaka, teže je povrijeđeno pet biciklista i 17 pješaka, među kojima dvoje djece, dok je lakše povrijeđeno 14 biciklista i 34 pješaka. 

Iz policije navode da je najveći broj saobraćajnih nezgoda sa ovim kategorijama posljedica nepropisnog kretanja pješaka, kretanje kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanje pješaka kolovozom izvan naseljenog mjesta bez svjetloodbojnog prsluka. 

"Apelujemo da pješaci i biciklisti u uslovima smanjene vidljivosti, naročito poslije 16.00 časova, koriste svjetloodbojni prsluk, da u izvan naseljenog mjesta koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola", istakli su iz CJB Bijeljina. 

Policija podsjeća da su biciklisti obavezni da koriste svjetloodbojni prsluk u uslovima smanjene vidljivosti i zaštitu kacigu, kao i da biciklo mora biti tehnički ispravno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )