FOTO: null

Gradska toplana u Bijeljini počeće sezonu grijanja 15. oktobra jer sa dugovanjem korisnika od 235.000 KM nema uslova za ranije pokretanje kotlova, rekao je Srni direktor Toplane Radomir Marjanović.

Marjanović je rekao da je nabavka 4.000 tona uglja ugovorena sa dobavljačima i da će prvih 200 tona za početak sezone grijanja stići naredne sedmice. 

On je istakao da je cijena grijanja u Bijeljini godinama 2,75 KM po metru kvadratnom za fizička lica, što pokriva samo 45 odsto troškova rada Toplane, koja godišnje fakturiše korisnicima više od milion maraka. 

Prema njegovim riječima, Gradska toplana će ove godine prvi put zagrijavati i zgrade Gradske uprave i Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u centru grada. 

Marjanović je naveo da Toplana nakon proširenja mreže ima mogućnost zagrijavanja brojnih objekata u najužem gradskom jezgru, čime bi se značajno smanjilo zagađenje iz sadašnjih kotlovnica, a njihovo priključivanje na sistem gradskog grijanja očekuje se naredne zimske sezone. 

Prošla sezona grijanja u Bijeljini počela je 13. oktobra i trajala je 10 dana duže od zakonske obaveze do 15. aprila, što Gradska toplana nije ni fakturisala kao obavezu korisnicima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )