FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pozvao je danas vlasnike oko 7.000 bespravno izgrađenih objekata u gradu da do 24. maja podnesu zahtjev za njihovu legalizaciju.

Mićić je na konferenciji za novinare rekao da su među nelegalnim objektima tri zgrade, od kojih je jedna u nadležnosti resornog ministarstva. 

"U Bijeljini je nelegalna izgradnja zaustavljena prije 10 godina i najveći broj objekata koji još treba da budu legalizovani su privatne kuće raseljenog stanovništva, izgrađene nakon rata", istakao je Mićić. 

On je dodao da su vlasnici bespravno izgrađenih objekata u Bijeljini oslobođeni i plaćanja zahtjeva za legalizaciju, koji košta 100 KM. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Igor Ostojić rekao je novinarima da je do sada podneseno oko 2.000 zahtjeva za legalizaciju. 

Prema njegovim riječima, u interesu je vlasnika nelegalnih objekata i gradske uprave da se u predviđenom roku podnese zahtjev i počne proces legalizacije, za koji postoje brojne pogodnosti i olakšice, među kojima je plaćanje na 12 rata. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )