FOTO: null

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina apelovao je na građane, poljoprivrednike i šumske radnike da budu oprezni i odgovorni da bi bili spriječeni požari na otvorenom i šumski požari koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana, s obzirom na izu

Iz CJB je najavljeno da će policija, u okviru svojih ovlašćenja, preduzimati zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu. 

U saopštenju se precizira da ostatke žitarica i drvenog otpada ne treba spaljivati unutar ili u blizini šumskih kompleksa, te da spaljivanje korova treba obavljati samo uz povoljne vremenske uslove i na površinama koje se mogu kontrolisati. 

U apelu se ističe da pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala treba potpuno ugasiti nesagorjele ostatke da bi bilo spriječeno njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja. 

Iz CJB Bijeljina podsjećaju da su nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora, pri uređenju poljoprivrednih imanja, česti uzroci požara. 

Građani su pozvani da u slučaju nekontrolisanog širenje vatre odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj 122. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )