FOTO: null

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina apeluje da građani, poljoprivrednici i šumski radnici ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, kao i da ne spaljuju ostatke žitarica i drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada.

.Iz ovog centra pozivaju građane da spaljuju korov i drugi zapaljivi i gorivi materijal na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati. 

Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja. 

"Podsjećamo naše građane da su nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora, pri uređenju poljoprivrednih imanja, česti uzroci požara", navodi se u saopštenju i dodaje da ukoliko građani primijete nekontrolisano širenje vatre da o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj 122. 

CJB Bijeljina će preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )