FOTO: srpskainfo.com

Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini rasadnik je muzičkih talenata i jedna od uspješnijih škola u Srpskoj.

Među đacima koji nižu uspjehe je i učenica trećeg razreda Andrijana Spasojević (18). Pohađa dva odsjeka, violinu u klasi profesorke Nikolete Pavlović i solo pjevanje u klasi profesora Siniše Pajića. Dobitnica je na desetine priznanja i pehara, koji je motivišu da radi na sebi i bude vrednija i bolja.

Ovu godinu Andrijana će pamiti kao jednu od najuspješnijih budući da je na takmičenjima i festivalima u Srpskoj i Srbiji osvojila pet prvih nagrada u solo i dvoglasnom pjevanju. Djevojka je osvojila i dvadesetak nagrada u srednjoj, a u osnovnoj školi duplo više.

– Najviše pamtim nastup na festivalu „Djeca pjevaju Semberiji”. Tu sam nekako „probila led”. Najdraža do sada mi je zlatna medalja koju sam osvojila prije nekoliko dana u Kragujevcu na internacionalnom takmičenju na kojem se nadmetalo 17 solo pjevača iz cijelog regiona. Tek kada dobijete neko vrijedno i prestižno priznanje vidite da se isplati trud, rad, ali i strpljenje i ljubav koju mi i porodica nesebnično pruža – kaže ova djevojka.

Velika ljubav prema muzici pomaže joj da savlada umor nakon radnog dana, koji počinje u 6, a završava u 21 čas. Muzikom je počela da se bavi veoma rano. Otac, od kojeg je i naslijedila talenat, kao četvorogodišnjakinju ju je učio crkvenim pjesmama, a kasnije je upisala nižu muzičku školu i počela da svira violinu.

– Talenat je božiji dar, ali ne može se ništa postići bez požrtvovanosti i odricanja. To je ključ uspjeha – poručuje vršnjacima Andrijana.

Svake godine sve je veće interesovanje za klasičnu muziku, pa je popunjeno svih sedam odsjeka u Muzičkoj školi od klavira do solo pjevanja.

Nastavu u ovoj bijeljinskoj školi trenutno pohađa 360 osnovaca i srednjoškolaca. Samo u ovoj godini osvojili su više od 50 prvih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Veliki broj učenika i ove godine konkurisaće za upis u ovu školu. Prijemni za srednjoškolce je 13. i 14. juna, za osnovce 20. i 21. juna.

Internacionalno takmičenje

Uspjehe u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, pa čak u Austriji i Njemačkoj, nižu srednjoškolci, ali i mlađi uzrasti. Ovih dana spremaju se za internacionalno takmičenje solo pjevača, koje će biti održano od 17 do 20. juna u Novom Sadu. Na njemu će zapjevati i Andrijana.

Ova talentovana djevojka planira da upiše solo pjevanje na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, a želja joj je da se jednog dana oproba i na nekoj od svjetskih operskih scena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )