FOTO: null

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević rekao je da je Dragan Anđelić, koji odnedavno obavlja funkciju zamjenika direktora Agencije za borbu protiv kriminala i korupcije, upoznat sa nezakonitim radnjama u Gradskoj upravi Bijeljine.

"Anđelić je svojevremeno učestvovao u radu Agrarnog fonda, pa mu je poznat i rad Gradske uprave, zbog čega bih volio da organizujem razgovor sa njim i predsjednikom Nadzornog odbora grada Bijeljina Radislavom Kanjerićem", rekao je Đurđević. 

On naglašava da je lokalna Skupština u posljednjih mjesec dana saznala određene činjenice u vezi sa kriminalom velikih razmjera u Upravi grada Bijeljina, te tvrdi je to "omogućio gradonačelnik Mićo Mićić sa svojim saradnicima". 

Đurđević je kao jednu od kriminalnih radnji naveo način obračunavanja plate direktora SKUD-a "Semberija", kojim se plata obračunava "po koeficijentu 13 do jeseni", a da nigdje ne piše do koje jeseni, koje godine i slično. 

On je podsjetio da je svim direktorima javnih ustanova i preduzeća određen koeficijent 11,2 i cijena rada 110 KM, te istakao da je direktorica SKUD-a od 2013. godine do danas na ovaj način nezakonito prisvojila 15.000 KM. 

On je optužio i direktora Agrarnog fonda grada Bijeljina kojem je, kao kaže, uprkos utvrđenom koeficijentu od 11,20, isplaćivana plata u iznosu od 2.800 KM. 

"Svi ugovori Agrarnog fonda koje je potisao njegov direktor su krivotvoreni, a nisu ni realizovani, što smo provjerili i dostavili Okružnom sudu od kojeg očekujemo da poništi i odluke o smjenama novoizabranih načelnika i direktora", rekao je Đurđević. 

On je napomenuo da nijedan akt koji je javno predočio, nije mogao da dobije saglasnost bez načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu i načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )