FOTO: null

U BiH stepen korupcije je mnogo veći od pojedinih zemalja u okruženju i to je motiv zbog kojeg je, tvrdi Dragan Anđelić, odlučio da se kandiduje na mjesto zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Smatra da su kriminal i korupcija duboko ukorijenjeni u institucijama u BiH i da je to ključni razlog za pad stranih investicija. Međutim, današnju konferenciju za novinare u Bijeljini Anđelić je iskoristio da demantuje medijske navode o njegovoj umiješanosti u nezakonite radnje u vrijeme kada je obavljao funkcije direktora Voda Srpske i Elektro – Bijeljine.

Obraćajući se novinarima, Anđelić je priznao da je protiv njega postojala krivična prijava za nezakonito trošenje novca, ali i da je odbačena. Demantuje da je imenovan pod pritiskom poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Јove Vukovljaka. Kako je stupio na novu funkciju, najavio je moguće drastične kazne, poput oduzimanja mandata odbornicima i poslanicima, zbog učešća, kako kaže, u kriminalnim i koruptivnim aferama. Najavljuje čak i zabranu rada na određeno vrijeme pojedinim političkim partijama.

Zamjenik direktora Agencije za prevenciju i borbu protiv korupcije BiH Dragan Anđelić dok je bio direktor Voda Srpske i Elektro-Bijeljine tvrdi da nije sklopio 97 spornih ugovora u kojima je prekršen Zakon o javnim nabavkama.

To što će budžet biti oštećen za 700 hiljada KM jer se nije obazirao na upozorenje Evropske investicione banke prilikom izvođenja radova na rijeci Željeznici, Anđelića mnogo ne zabrinjava, kao ni dugogodišnje tvrdnje radnika Elektro-Bijeljine, da je kao direktor dnevno na reprezentaciju trošio 1.000 KM.

Obraćanje novinarima Anđelić je iskoristio i da političkim protivnicima pošalje poruku ili prijetnju. Najavio je da bi uskoro pojedini odbornici i poslanici zbog navodne umiješanosti u korupciju mogli da ostanu bez mandata.

- Nemojte se iznenaditi ako neka od partija bude drastično kažnjena, pa možda čak i privremeno zabranjen njen rad - rekao je Anđelić.

Anđelić je na funkciju zamjenika direktora Agencije za prevenciju i borbu protiv korupcije BiH došao iz SDS-a, a nakon što je napustio DNS. Slično je prije njega učinio i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Јovan Vukovljak koji je sada član kluba SDS-a u toj instituciji. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )