FOTO: null

Vlada RS odlučila je da člana DNS-a Dragana Anđelića, sada već bivšeg direktora JU ,,Vode Srpske,, naslijedi Milan Kikić iz Zvornika, takođe kadar ove stranke

U Vladi RS potvrđeno nam je da je Anđelić ostavku na mjesto direktora podnio 9. septembra te da ga je Vlada RS razriješila dužnosti osam dana kasnije. Inače, Anđelić je bio kadar SDS-a, ali se nakon sukoba s Mićom Mićićem, gradonačelnikom Bijeljine, priklonio DNS-u. Protiv njega prošle godine CJB Bijeljina podnio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je "Vode Srpske" oštetio za više od 237.000 KM, međutim, kako nam je potvrđeno u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, ta prijava je odbačena.

"Okružno tužilaštvo u Bijeljini povodom izvještaja CJB Bijeljina od 18. jula 2014. godine zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja donijelo je Naredbu o obustavi istrage protiv Dragana Anđelića zbog nepostojanja dokaza da je počinio krivično djelo", rekli su nam juče u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, dodajući da je u okviru istrage Anđelić saslušan.

Na loš rad Anđelića i na sumnje o malverzacijama ranije su ukazivali i pojedini članovi Anketnog odbora NS RS za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi s poplavama. Najviše zamjerki na rad Anđelića, članovi Anketnog odbora imali su zbog projekta "Hitna pomoć i zaštita od poplava u RS", koji je započeo 2013. godine, a na njega je potrošeno preko 36 miliona KM.

Uvidom u pojedinačne projekte, pojedini djeluju zaista neracionalno, pa tako, recimo, za rječicu Miloševicu u Prijedoru ugovor za regulaciju potpisan je na iznos od 847.885 evra, zatim za čišćenje glavnog lateralnog kanala u Gradišci dato je preko 368.000 evra dok je za tri projekta, među kojima su čišćenje kanala i popravka dva drvena mosta u Srpcu i Brodu, sklopljen ugovor na više od 1,8 miliona evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )