FOTO: null

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, ali se zbog mogućih odrona vozačima savjetuje oprez na dionicama Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac- Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj čije je poštivanje obavezno. 

Na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. 

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari, dok je na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac. 

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica. 

I na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog. 

Na području FBiH učestali su odroni na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Kneževo. 

Zbog aktivnog klizišta na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Sanacija klizišta odvija se i na lokalitetu Treševine, na dionici Sarajevo sjever-Sarajevo zapad zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen. 

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Drvar-Resanovci. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )